Nieuwsbericht

Vaststellingscommissie SOESV mbo

donderdag 20 december 2018

Op 27 november is de Vaststellingscommissie bijeen gekomen bij het Deltion College in Zwolle. De volgende examen- en beoordelingsinstrumenten zijn vastgesteld:
- Verantwoordingsdocumenten Opticien, Allround Medewerker Optiek en Verkoopmedewerker Optiek
- Proeven van Bekwaamheid 1, 2, 3 en 5 van Opticien, Allround Medewerker Optiek en Verkoopmedewerker Optiek
- Theorie-examen MSMH B1-K1/B1-K2
De verantwoordingsdocumenten en proeven worden in Examenbank gepubliceerd.
Het theorie-examen komt beschikbaar via TeleToets. 

In de pauze van de vergadering heeft de commissie geluncht bij Grand Café Amadeus. In dit horecaleerbedrijf op de Deltion Campus West leren en werken studenten van de verschillende horeca-opleidingen. De heerlijke gerechten werden professioneel geserveerd. Echt een aanrader. Kijk voor meer informatie op https://www.deltion.nl/contact/restaurant-deltion.

Na afloop van de vergadering kreeg de commissie een rondleiding op de centrale sterilisatie afdeling (CSA) bij het Isala ziekenhuis in Zwolle. Vincent gaf een enthousiaste en duidelijke uitleg over het reinigen, desinfecteren en steriliseren van herbruikbare medische hulpmiddelen. Dit zijn bijvoorbeeld instrumenten die medisch specialisten gebruiken bij het doen van onderzoeken en operaties.
De rondleiding heeft de commissie meer inzicht gegeven in het beroep van een medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH). De commissie had uit de examenopdrachten al opgemaakt dat dit een beroep met een grote verantwoordelijkheid is, waarbij je nauwkeurig, methodisch en volgens protocol werkt. Dit was ook in de praktijk duidelijk zichtbaar.
Langs deze weg willen we Judith Bouwmeester (VC-lid namens Deltion) nogmaals hartelijk danken voor het regelen van de vergaderlocatie, lunch en rondleiding!

De volgende bijeenkomst van de Vaststellingscommissie vindt plaats op maandag 7 februari 2019.

Welkom bij SOESV

SOESV MBO

  • Optiek
  • Audicien
  • MSMH

SOESV CL

  • Brancheopleiding Contactlens-specialist

U kunt uw keuze later nog wijzigen.

Bijeenkomsten

13 mei 2024 09:30 tot 16:30

Ontwikkelgroep MSMH

Examenservices, Nieuwegein

16 mei 2024 10:00 tot 12:00

Ontwikkelgroep Audicien

Online via Teams

17 mei 2024 09:30 tot 10:30

Algemeen bestuur

Online via Teams