Nieuwsbericht

Nieuws uit de ontwikkelgroepen

vrijdag 26 februari 2021

Reguliere kwalificaties
Het nieuwe jaar is voor alle drie de ontwikkelgroepen gestart met de analyse van de theorie-examens. De ontwikkelgroep Optiek richt zich op de vragen van het theorie-examen B1-K2 van alle drie de niveaus. Als een examenvraag een te hoge of te lage score heeft, beoordelen de inhoudsdeskundigen uit het onderwijs en bedrijfsleven of de vraag verbeterd kan worden. Vragen waarvoor dit geldt, worden op 23 maart voorgelegd aan de vaststellingscommissie. 

De ontwikkelgroep Audicien is net van start gegaan. In de komende bijeenkomsten zullen de examenvragen verder geanalyseerd worden. De ontwikkelgroep MSMH komt op 2 maart voor het eerst weer bijeen en zal dan ook starten met de analyse van het examen.

Keuzedelen
Behalve de examens van de reguliere kwalificaties worden ook de examens van de keuzedelen in het onderhoud meegenomen. Voor de keuzedelen Optiek worden de bijeenkomsten binnenkort gepland. Die van MSMH volgen later in het jaar. 

Voor zowel Optiek als Audicien worden er dit jaar ook nog keuzedeel-examens ontwikkeld. Voor Optiek starten de bijeenkomsten hiervoor in het tweede kwartaal van dit jaar. Voor Audicien worden eerst de dossiers zelf aangepast. Dit traject duurt naar verwachting tot de zomer. Hopelijk kan dan in oktober gestart worden met de ontwikkeling van de examens. 

Welkom bij SOESV

SOESV MBO

  • Optiek
  • Audicien
  • MSMH

SOESV CL

  • Brancheopleiding Contactlens-specialist

U kunt uw keuze later nog wijzigen.

Bijeenkomsten

19 apr 2021 14:30 tot 16:30

Voorbereiding theorie-examen

Online via Teams

20 apr 2021 10:00 tot 15:00

Vaststellingscommissie SOESV mbo

Online via Teams

22 apr 2021 10:00 tot 12:00

Evaluatie keuzedelen Optiek

Online via Teams