Nieuwsbericht

Kwaliteitshandboek - de vaststellingscommissie

vrijdag 9 juli 2021

In maart 2021 heeft het bestuur het kwaliteitshandboek vastgesteld. In dit handboek staan de kaders van waaruit SOESV haar exameninstrumenten ontwikkelt en onderhoudt. In elke nieuwsbrief lichten we een stuk uit het handboek uit. Deze keer vindt u hier informatie over de vaststellingscommissie. 

SOESV heeft één vaststellingscommissie. Leden van de vaststellingscommissie worden aangesteld op basis van het Functieprofiel lid vaststellingscommissie. Voor SOESV is een reglement vaststellingscommissie opgesteld. Deze is in te zien via de website.

Werkwijze vaststellen
De vaststellingscommissie controleert of de exameninstrumenten voldoen aan de producteisen van de norm valide exameninstrumenten. Zij gebruikt daarbij gestandaardiseerde vaststellingsformulieren. Nieuw ontwikkelde exameninstrumenten worden altijd aan de vaststellingscommissie aangeboden. Wanneer een instrument na vaststelling inhoudelijk is aangepast - naar aanleiding van een behoefte vanuit de scholen, itemanalyse of herziening in het kwalificatiedossier – wordt het instrument opnieuw beoordeeld door de vaststellingscommissie. Een exameninstrument wordt dan vastgesteld op basis van de aangevraagde en doorgevoerde wijzigingen. Indien de vaststellingscommissie buiten de voorgelegde wijzigingen verbeterpunten signaleert geeft de vaststellingscommissie de ontwikkelgroep het advies mee om op basis van de bevindingen van de vaststellingscommissie een volgende aanpassing voor te bereiden. Louter tekstuele wijzigingen worden niet opnieuw aan de vaststellingscommissie aangeboden.

Nadat exameninstrumenten zijn vastgesteld worden ze opgenomen in de examenbank. 

Welkom bij SOESV

SOESV MBO

  • Optiek
  • Audicien
  • MSMH

SOESV CL

  • Brancheopleiding Contactlens-specialist

U kunt uw keuze later nog wijzigen.

Bijeenkomsten

13 mei 2024 09:30 tot 16:30

Ontwikkelgroep MSMH

Examenservices, Nieuwegein

16 mei 2024 10:00 tot 12:00

Ontwikkelgroep Audicien

Online via Teams

17 mei 2024 09:30 tot 10:30

Algemeen bestuur

Online via Teams