Nieuwsbericht

Algemeen Bestuur 26 november 2021

donderdag 23 december 2021

Op 26 november is voor de tweede keer dit jaar het Algemeen Bestuur van SOESV samengekomen. De vergadering stond in het teken van de begroting en de activiteiten voor 2022. Het bestuur heeft uitgebreid gesproken over de financiële positie van de stichting, het beschikbare budget voor 2022 en de daarbij horende kosten voor de deelnemende scholen. De wens is om de komende drie jaar de kosten per student op hetzelfde niveau te behouden als in het huidige kalenderjaar. Daarnaast is de offerte van de uitvoeringsorganisatie besproken. De voorgestelde activiteiten voor 2022 zijn akkoord bevonden en kunnen verder worden uitgewerkt.  


Het Algemeen Bestuur heeft het Dagelijks Bestuur gemandateerd om de begroting 2022, inclusief alle uit te voeren werkzaamheden, verder uit te werken en af te ronden. 
Het Dagelijks Bestuur heeft dit agendapunt op 10 december besproken. Hieronder leest u een terugblik van die bijeenkomst.  

Daarnaast heeft het bestuur uitgebreid gesproken over de urgente situatie die is ontstaan bij de Vaststellingscommissie (VC). De bezetting van de VC is op dit moment kritiek. De VC van SOESV heeft op dit moment nog vijf leden, waarvan er één in november aftredend is. Dan blijven er dus nog vier leden over, wat het heel kwetsbaar maakt. Er wordt gestreefd naar een bezetting van zeven commissieleden. Deze zijn afkomstig van de verschillende scholen. Op dit moment zijn slechts vier scholen vertegenwoordigd. De uitvoeringsorganisatie verzoekt de scholen die nog geen afvaardiging in de VC hebben dringend om in de eigen gelederen te kijken naar geschikte kandidaten. 
Commissieleden die buiten hun aanstelling om zitting nemen in de VC ontvangen een vergoeding. 

Tot slot wenst het bestuur alle deelnemers en betrokkenen bij SOESV heel fijne feestdagen en een gezond 2022 toe!

Welkom bij SOESV

SOESV MBO

  • Optiek
  • Audicien
  • MSMH

SOESV CL

  • Brancheopleiding Contactlens-specialist

U kunt uw keuze later nog wijzigen.

Bijeenkomsten

13 mei 2024 09:30 tot 16:30

Ontwikkelgroep MSMH

Examenservices, Nieuwegein

16 mei 2024 10:00 tot 12:00

Ontwikkelgroep Audicien

Online via Teams

17 mei 2024 09:30 tot 10:30

Algemeen bestuur

Online via Teams